PETANQUE

Wie kan ik hier over contacteren

:Patrick Vekemans ( 0 475 41 91 68) of Jan Van Berckelaer (03 658 24 26 of 0 496 53 07 55)

Petanque is een typisch balspel dat in zijn vroegste vorm reeds bij de oude Grieken gespeeld werd. Daar werd het echter nog beoefend als een krachtspel. De Romeinen hebben er later meer een behendigheidsspel van gemaakt ongeveer in de vorm zoals we het nu nog kennen. Ook in de middeleeuwen bleven petanque en andere bolspelen erg populair, maar daarna verslapte de interesse ervoor met uitzondering van bepaalde streken zoals de Franse Provence.

Na de Tweede Wereldoorlog is het petanque begonnen aan een indrukwekkende opmars die eerst geheel Frankrijk overspoelde maar al spoedig ook andere Europese landen en zelfs daarbuiten. Momenteel wordt petanque gespeeld in Zuid- en West-Europa, Noord-Afrika, de VS, Canada en zelfs tot in Thailand en Japan toe.

En nu ook binnen onze eigen KBC Gepensioneerden Kring Antwerpen. Volgende speeldata liggen reeds vast :

  • Merksem zaterdag 20 mei 2017 : voor verslag en foto's klik hier
  • Heretntals donderdag 15 juni 2017 : verslag en foto's klik hier
  • Duffel dinsdag 1 augustus 2017 : verskag eb fioto's klik hier
  • Wijnegem dinsdag 19 september 2017 : uitnodiging klik hier

Interesse ? en waarmee moet je rekening houden …

  • het is wel nodig over eigen metalen petanqueballen te beschikken, maar het hoeven niet noodzakelijk “wedstrijd”ballen te zijn, recreatieve exemplaren volstaan, maar zoals al gezegd, wel van metaal, niet van plastiek. We hebben ons laten vertellen dat er een ruime keuze is aan metalen ballen van zeer goedkoop tot prijselijk. Op de website van b.v. Decathlon zien we er van 6.99 € tot 109,99 €.  Dus dat zou geen beletsel mogen zijn.
  • voorkennis is niet nodig, de spelregels zijn eenvoudig.  Er wordt bij de effectieve inschrijving wel naar je ervaring met petanque gevraagd. Dit enkel om bij het samenstellen van de teams hiermee in de mate van het mogelijke rekening te houden. Het is zelfs niet uitgesloten dat we – bij voldoende belangstelling – één of meerdere initiatielessen zullen voorzien.
  • voor elk tornooi zullen we een uitnodiging tot inschrijving lanceren met daarin alle nuttige info over waar, wanneer en hoe de vastgelegde locatie te bereiken is met eigen vervoer of indien mogelijk met het openbaar vervoer.
  • deze uitnodigingen zullen telkens verstuurd worden naar alle kringleden met een e-mailadres. Veel goesting maar geen emailadres ? Geen probleem, maar dan moet je wel een telefoontje plegen naar Roger Wouters (03 353 77 72) om dit te melden. We zorgen er dan voor dat je telkens de uitnodiging ofwel per post ofwel telefonisch doorkrijgt.

 

 

 

 

 

Antw

  ©fdk copyright 2014 | feedback